News

ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΛΗΡΙΔΗΣ: ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ

By: DR. CHRISTOS CLERIDES Feb. 24, 2014

ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΛΗΡΙΔΗΣ: ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ

Εκτός της ομάδας Κυπριακού έθεσε εαυτόν ο δικηγόρος Χρήστος Κληρίδης, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Μιλώντας στην Πρώτη Εκπομπή του Ράδιο Πρώτο, ο κ. Κληρίδης τάχθηκε εναντίον της Κοινής Διακήρυξης Αναστασιάδη – Έρογλου, ενώ εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για τον νέο τρόπο λειτουργίας της ομάδας Κυπριακού, μετά τους διορισμούς Πολυβίου και Μαρκίδη. 

Μάλιστα άφησε αιχμές εναντίον των κ. Μαρκίδη και Πολυβίου, για τη θετική στάση που είχαν τηρήσει το 2004 στο Σχέδιο Ανάν.

Η ομάδα, ανέφερε ο κ. Κληρίδης, είχε αρχικά συσταθεί για να συμβουλεύει τον Πρόεδρο στα θέματα Κυπριακού και με πρόσωπα ακομμάτιστα, ενώ στην συνέχεια κατάντησε, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ένα μικρό «εθνικό συμβούλιο», με τη συμμετοχή νομικών από όλα τα κόμματα.

«Δεν πιστεύω ότι η ομάδα χρειάζεται πρόεδρο ή συντονιστή, αποτελεί συμβουλευτικό όργανο προς στον Πρόεδρο και το διαπραγματευτή, και αφού ένα μέλος της ομάδας διορίστηκε σύμβουλος του διαπραγματευτή, διερωτάται κανείς τι ρόλο έχουν οι υπόλοιποι σε αυτή την ομάδα», τόνισε ο κ. Κληρίδης.