News

ΑΙΤΗΣΗ ΚΛΗΡΙΔΗ ΣΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΓΙΑ ΠΑΥΣΗ Β. ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ

By: DR. CHRISTOS CLERIDES Apr. 30, 2015

ΑΙΤΗΣΗ ΚΛΗΡΙΔΗ ΣΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΓΙΑ ΠΑΥΣΗ Β. ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ

Καταχωρήθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο αίτηση από μέρους του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, με την οποία ζητείται η απόλυση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα κ. Ρίκκου Ερωτοκρίτου από τη θέση την οποία κατέχει, για το λόγο της επίδειξης ανάρμοστης συμπεριφοράς και όπως μέχρι την εκδίκαση και αποπεράτωση της αίτησης, τεθεί σε διαθεσιμότητα ή διαταχθεί όπως απέχει από τα καθήκοντά του.

Η εν λόγω συμπεριφορά αναφέρεται σε πράξεις, ενέργειες και δηλώσεις του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα κατά την περίοδο μεταξύ 14.4.15-23.4.15, καθώς και σε χειρισμούς ποινικών υποθέσεων που αφορούν Φ.Π.Α., υπό συνθήκες που υποδηλώνουν σύγκρουση συμφέροντος, σε προγενέστερη χρονική περίοδο.

Το Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο ασκεί την αρμοδιότητα του Συμβουλίου, το οποίο σύμφωνα με το Σύνταγμα αποκλειστικά επιλαμβάνεται τέτοιου θέματος υπό σύνθεση Πλήρους Ολομέλειας, όρισε ως δικάσιμο της υπόθεσης την 25 η Μαΐου 2015.

Τον αιτητή Γενικό Εισαγγελέα εκπροσωπούν οι δικηγόροι Γεώργιος Τριανταφυλλίδης, Χρίστος Κληρίδης και Αχιλλεύς Αιμιλιανίδης.