Case Law

ΑΝΟΙΞΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 7 ΧΡΟΝΙΑ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΚΑΡΑΒΑΙΟΥ

By: ALEXANDROS CLERIDES Oct. 08, 2018

Άρχισε στις 05/10/2018 η ακροαματική διαδικασία της υπόθεσης «Scarabeo», που αφορούσε σοβαρά επεισόδια που έλαβαν χώρα τρεις μόλις μέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές του 2011. Μετά από πολλά χρόνια καθυστέρησης, αφού πρόκειται για υπόθεση του 2011, στις 5/10/2018, παρουσιάστηκε και κατάθεσε  στο δικαστήριο ο πρώτος μάρτυρας, ο Χρίστος Σκαπούλλης, σαν ένα από τα άτομα που έζησαν τα γεγονότα.

Ο ενάγοντες ισχυρίζονται ότι το κράτος και συγκεκριμένα η αστυνομία δεν έπραξαν τα δέοντα, τόσο για την πρόληψη ή αποτροπή των γεγονότων όσο και στην ανεπαρκή διερεύνηση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία που ακούστηκε στο δικαστήριο «η αστυνομία γνώριζε και ήταν παρούσα καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας των χούλιγκαν που έσπερναν τη καταστροφή μέσα στο κέντρο της Λευκωσίας αλλά δεν επενέβη σε καμιά περίπτωση για να προστατεύσει τους πολίτες ή τις περιουσίες τους».

Ο δικηγόρος των εναγόντων είναι ο Αλέξανδρος Κληρίδης.

 

Περισσότερα εδώ:

https://www.sigmalive.com/news/local/533330/anoikse-meta-apo-7-xronia-i-ypothesi-skaravaiou-apopse-tha-pethaneis?fbclid=IwAR2Z_eFTyDrlloF2yo_LXVB95-YCUpcQJWmb8Pn9p-p_YkjqXiLlRKFdcVY