Case Law

ΑΓΩΓΗ ΖΑΡΟΥ ΚΑΤΑ ΓΙΟΛΙΤΗ - ΚΔ ΓΙΑ PARODY ACCOUNT

By: ALEXANDROS CLERIDES Mar. 05, 2021

Ενάγει τον Γενικό Εισαγγελέα, Γιωργό Σαββίδη υπό την ιδιότητά του ως δικηγόρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και την Έμιλυ Γιολίτη, υπό την ιδιότητά της ως πολίτης και όχι ως Υπουργός Δικαιοσύνης, η εκπαιδευτικός Νίκη Ζάρου, μετά την ακύρωση του εντάλματος έρευνας στην οικία της για την υπόθεση του parody account στο Twitter, υπό τον τίτλο, «Lady Έμιλυ Καρτασιαν Duchess of Yiolou parody».

Όπως σημειώνει στο philenews o δικηγόρος που εκπροσωπεί την κ. Ζάρου, Αλέξανδρος Κληρίδης, η αγωγή καταχωρήθηκε στις 2/3/21 και αξιώνει γενικές και ειδικές αποζημιώσεις εναντίον του Γενικού Εισαγγελέα ως εκπρόσωπο του κράτους και της κ. Γιολίτη προσωπικά, για την παραβίαση των συνταγματικών δικαιωμάτων της πελάτιδας του.

 Αξίζει να σημειωθεί πως η αγωγή καταχωρήθηκε μετά την παράνομη είσοδο στην οικία της κα. Ζάρου, αλλά και την παράνομη κράτηση κινητής περιουσίας, την παράνομη πρόσβαση και επεξεργασία προσωπικών δεδομένων, την κακόβουλη δίωξη και την ζημιά που προέκυψε λόγω της κακής άσκησης εξουσίας σε δημόσια θέση από την Έμιλυ Γιολίτη, γνωστό κατά το κοινό δίκαιο ως «misfeasance in public office» σε συνάρτηση με το Άρθρο 172 του Συντάγματος σε βάρος της κ. Ζάρου.