Publications

'ΚΡΑΥΓΑΛΕΑ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ' του Δρ. Χρίστου Κληρίδη

By: DR. CHRISTOS CLERIDES Mar. 05, 2011

Στην τελευταία Εκθεση Προόδου του Γ.Γ. ΟΗΕ προς το Σ.Α.  για το Κυπριακό, βλέπε διαδικτυακή έκδοση Φιλελεύθερου 4.3.2011,  ο Γ.Γ. αναφέρει ότι είναι:

1.«Ικανοποιημένος που οι δύο ηγέτες ήσαν δεσμευμένοι στη βάση των διαπραγματεύσεων και επιβεβαίωσαν ότι οι συνομιλίες συνεχίζονται στη συμφωνημένη βάση των Ηνωμένων Εθνών».
2.«Αναφέρει επίσης «στο περιουσιακό» υπάρχει ήδη μια πλατιά εννοιολογική κατανόηση για το μηχανισμό με τον οποίο θα επιλυθούν τα ιδιαίτερα δύσκολα αυτά θέματα».
3.Διαπιστώνει συγκλίσεις σε διάφορα κεφάλαια.
4.Ενθαρρύνει τις πλευρές για διαπραγματεύσεις,

και καταλήγει με τη διαπίστωση ότι  «Οι τρεις Εγγυήτριες δυνάμεις έχουν παράσχει σημαντική υποστήριξη στη διαδικασία και είμαι ευγνώμων για το  συνεχές και έντονο ενδιαφέρον τους».

Αυτή η τελευταία διαπίστωση του Γ.Γ. είναι και η κραυγαλέα διαπίστωση αποτυχίας πολιτικής Χριστόφια στο κυπριακό. Όταν ο Γ.Γ. του ΟΗΕ διαπιστώνει ότι η κατοχική «εγγυήτρια» δύναμη, η Τουρκία, έχει παράσχει σημαντική υποστήριξη στη διαδικασία και είναι ευγνώμων σ αυτή, θα έπρεπε εδώ και τώρα να πει το ΜEA CULPA του ο Πρόεδρος και να ζητήσει τη ψήφο του κυπριακού λαού.  Αντί η Έκθεση του Γ.Γ. να καταδικάζει την άκαμπτη στάση της Τουρκίας στη διαδικασία που εδώ και μισό αιώνα τουλάχιστον επιδιώκει μαζί με την άλλη συνεγγυήτρια δύναμη την Αγγλία  την διχοτόμηση της Κύπρου, την επαινεί. Η Τουρκία κατέθεσε μέσω Talat-Eroglou πιόνια της καθαρά διχοτομικές προτάσεις για λύση δύο κρατών και δύο λαών σε ένα συνεταιρισμό και ο Γ.Γ. την επαινεί και είναι ευγνώμων. Την καλεί μάλιστα να συνεχίσει την επικοδομητική στάση της. Αλλεπάλληλες μονομερείς απλόχερες παραχωρήσεις της δικής μας πλευράς π.χ 50.000 έποικοι να βαπτισθούν Κύπριοι, κατάργηση της αρχής κάθε πολίτης και μία ψήφος, εκ περιτροπής προεδρία με νικώσα τουρκική ψήφο για επίλυση αδιεξόδων, αναβάθμιση του χρήστη και αποτροπή επιστροφής με απαράδεκτες προτάσεις σε περιουσιακό, όχι μόνο δεν απέδωσαν καρπούς αλλά καταλήγει πλέον ο Γ.Γ. να υμνολογεί Τουρκία και Η.Β..  Συγχαρητήρια!!!

Δρ.  Χρίστος Κληρίδης
Αριστίνδην υποψήφιος βουλευτής ΔΗΣΥ Λευκωσίας   
5 Μαρτίου 2011.