News

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

By: ALEXANDROS CLERIDES Aug. 05, 2020
Αμέσως μετά την συνάντηση μεταξύ Συνδέσμου Προστασίας Δικαιωμάτων Φυλακισμένων & Αποφυλακισθέντων και της νέα Υπουργού Δικαιοσύνης. Με ιδιαίτερη χαρά ενημερώθηκαμε ότι οι τρεις βασικές δράσεις υπό άμεση μελέτη του Υπουργείου σε αυτό τον τομέα της δικαιοσύνης αποτελούν Α) Οι Εναλλακτικές Ποινές, Β) Τα Halfway House's και Γ) Κίνητρα προς εταιρείες για εργοδοτηση Αποφυλακισθεντων.
 
Ο Σύνδεσμος ενημέρωσε την Υπουργό για ότι οι εναλλακτικές ποινές πρέπει με σχετική νομοθεσία να θεωρούνται υποχρεωτικές σε περιπτώσεις καταδίκης με ποινή κάτω από 6 μήνες ή άλλες προϋποθέσεις, ότι η φυλάκιση σε άτομα που έχουν χρηματικές οφειλές προς το κράτος ή ιδιώτες χρειάζεται καλύτερη σκέψη και μεταρρύθμιση και ότι θα πρέπει να μελετηθεί το θέμα απόκλισης ατόμων από τομείς εργασίας λόγο ποινικού μητρώου. Όλες οι νομικές μελέτες του Συνδέσμου θα σταλούν στην νέα Yπουργό για μελέτη και επεξεργασία.
 
Στην φωτογραφία από αριστερά προς τα δεξιά, Άννα Αντωνίου Πρόεδρος Συνδέσμου, Γιάννης Πολυχρόνης Αντιπρόεδρος Συνδέσμου, Αλέξανδρος Κληρίδης, Δικηγόρος Συνδέσμου, Νικόλας Κυριακίδης Οxygono (NGO).