Case Law

PARODY ACCOUNT - ΑΚΥΡΩΣΗ ΕΝΤΑΛΜΑΤΟΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

By: ALEXANDROS CLERIDES Feb. 17, 2021

Ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου εξετάστηκε η υπόθεση του parody λογαριασμού στο twitter με το όνομα της Υπουργού Δικαιοσύνης Έμιλυς Γιολίτη με την παραπονούμενη η οποία δέχθηκε έρευνα, να ζητεί την ακύρωση του εντάλματος το οποίο εξασφάλισε από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας μετά την καταγγελία της Υπουργού. Δικηγόρος της παραπονούμενης ο Αλέξανδρος Χρ. Κληρίδης και Ηλίας Χρίστου. Κατόπιν άδειας του Ανωτάτου Δικαστηρίου για καταχώρηση Certiorari, το Ανώτατο Δικαστήριο ακύρωσε το ένταλμα έρευνας στις 29.1.21.

Την ίδια ώρα, ο κ. Κληρίδης ξεκαθάρισε ότι, όπως αποδείχθηκε και μετά την έρευνα της Αστυνομίας στην οικία της πελάτιδος του, η 40χρονη δεν είχε οποιαδήποτε σχέση με τον συγκεκριμένο λογαριασμό. Ωστόσο, όπως είπε, με υπογραφή επαρχιακού δικαστή, η Αστυνομία μπήκε στο σπίτι της στην παρουσία των παιδιών της και άρπαξε ηλεκτρονικούς υπολογιστές και συσκευές, προκειμένου να προχωρήσει σε έρευνα χωρίς επαρκή στοιχεία.

Ο κ. Κληρίδης, υπέδειξε πως η ακύρωση του εντάλματος και η αποζημίωση της πελάτιδος του είναι το λιγότερο που οφείλει η πολιτεία για την παραβίαση των συνταγματικών της δικαιωμάτων.

Διαβάστε περισσότερα εδώ:

Στο Ανώτατο η υπόθεση του parody λογαριασμού της Γιολίτη (philenews.com)

Χαστούκι Ανωτάτου για την έρευνα για το... | Reporter Cyprus | Police Reporter

Τι λέει ο δικηγόρος της 40χρονης στην υπόθεση του λογαριασμού – parody (philenews.com)