News

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΛΗΡΙΔΗ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

By: ALEXANDROS CLERIDES Jul. 24, 2024
Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αννίτα Δημητρίου πραγματοποίησε συνάντηση με το δικηγόρο του Συνδέσμου Προστασίας Δικαιωμάτων Φυλακισμένων και Στήριξης Αποφυλακισθέντων, κ.Αλέξανδρο Κληρίδη, με τον οποίο συζήτησαν τις συνθήκες διαβίωσης των κρατουμένων εντός των Κεντρικών Φυλακών, τους τρόπους βελτίωσής τους, καθώς και τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας του σωφρονιστικού συστήματος.
 
​Ο κ. Κληρίδης αναφέρθηκε στο σχετικό νομοσχέδιο και κανονισμούς που κατατέθηκαν και εκκρεμούν ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών, Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, σημειώνοντας ότι αυτά αναμένεται να συμβάλλουν αφενός στον εκσυγχρονισμό του τρόπου λειτουργίας των φυλακών και αφετέρου στην αναβάθμιση της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των κρατουμένων.
 
​Από την πλευρά της, η Πρόεδρος Δημητρίου υπογράμμισε την ανάγκη οι συνθήκες κράτησης και διαβίωσης των φυλακισμένων να ανταποκρίνονται στις πρόνοιες των Διεθνών και Ευρωπαϊκών Συμβάσεων, καθώς και την ανάγκη ομαλής μετάβασης των κρατουμένων στο κοινωνικό σύνολο μετά την αποφυλάκισή τους, διαβεβαιώνοντας για τη συνεχή στήριξή της στις προσπάθειες διασφάλισης αξιοπρεπών συνθηκών κράτησης στους φυλακισμένους και προστασίας των δικαιωμάτων τους.